template afbeelding

Handtherapie

 
Wat is handtherapie?
De handtherapeut richt zich specifiek op problemen in het hand-, pols- of ellebooggebied.

Handtherapie vergt meestal wat meer tijd voor een maximaal en blijvend resultaat. Vaak gaat de behandeling samen met oefeningen voor thuis. Soms zijn eenvoudige oefenmaterialen zoals een stressballetje zinvol. Indien er tape nodig is ter ondersteuning van de behandeling, kan deze direct aangebracht worden. Spalken worden vooralsnog op afspraak aangemeten en vervaardigd.

 
Voor welke klachten is handtherapie geschikt?
Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in spieren, pezen en/of gewrichten kunnen met specifieke handtherapie positief worden beïnvloed:
 
Behandeling
Handtherapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengt de handtherapeut je klachten in kaart en volgt een kort lichamelijk onderzoek. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt. Aansluitend wordt er met de behandeling gestart. 
 
Je kunt zonder verwijzing direct bij ons terecht. Heb je wel een verwijsbrief van je huisarts of specialist, neem deze dan mee naar je eerste afspraak – zo kunnen we gericht en direct de beste handtherapie voor jou starten. We hebben contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars; als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, kom je in principe in aanmerking voor vergoeding van handtherapie.  
 
Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen, sms-en, appen of mailen: 
Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op; we geven graag vrijblijvend advies!