template afbeelding

Nordic Walking

Nordic Walking is een effectieve manier van wandelen waarbij de rug/schouder/armspieren optimaal gebruikt worden. Het is de ideale sport voor gewichtsvermindering.

Voordelen van Nordic Walking:

Meer weten? Bel gerust voor informatie met Jacco Galesloot (030–2658236 of 06–10622208). Direct mee doen? Meld je aan bij Jacco Galesloot door te bellen of te mailen (info@fysiomotive.nl).

Nordic Walking is als sport ontstaan in Finland. Nordic Walking is een effectievere manier van wandelen waarbij de rug/schouder/armspieren optimaal gebruikt worden. Dat komt door de zogenaamde poles (wandelsticks). Tijdens een goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast worden ook de rug-, buik en bilspieren optimaal gebruikt. De totale actieve hoeveelheid spiermassa is groot en in vergelijking met wandelen is het energiegebruik gemiddeld 40% hoger.

Fysiomotive stimuleert Nordic Walking. Kennis maken met Nordic Walking? Dat kan in groepsverband of individueel. De groepsgrootte is minimaal 6 personen en maximaal 10 personen.