template afbeelding

Dry needling

 

Wat is Dry needling?

Dry needling is gericht op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints. Een triggerpoint is in feite een spierverharding: een drukpijnlijke plek in de spier, die naast lokale drukpijn vaak ook uitstralende pijn veroorzaakt (op afstand). Door de triggerpoint aan te prikken (‘ontladen’), verminderen ook de klachten in het achterliggende deel.

 

Voor welke klachten is dry needling geschikt?

Triggerpoints kunnen zich uiten door:

 

Behandeling

Dry needling wordt toegepast in aanvulling op fysiotherapie of manuele therapie. Door middel van een speciale techniek worden de spieren met ultradunne naaldjes aangeprikt. Op deze manier raken ze snel en langdurig ontspannen. Het aanprikken is niet pijnlijk, het ontladen van de triggerpoint kan een trillend, trekkend gevoel geven. Na de behandeling kan de aangedane plek wat beurs aanvoelen – als een blauwe plek. Dry needling geeft vaak direct verlichting van de klachten.

 

Voor een afspraak kun je bellen, sms-en, appen of mailen (030-2658236 / 06-10622208 / info@fysiomotive.nl).

NB: Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten (dry = droog). Het is géén energiebehandeling en mag dus niet verward worden met acupunctuur.

Hier vind je meer informatie over dry needling.