template afbeelding

Manuele therapie

 

Wat is manuele therapie?

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke, passief mobiliserende bewegingen. Door lichaamsdelen op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende.

 

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed:

 

Behandeling

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Tijdens het manipuleren van de gewrichten hoor je soms een knappend of krakend geluid. Dit is even een vreemde gewaarwording, maar niet pijnlijk. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengt de manueel therapeut je klachten in kaart en volgt een kort lichamelijk onderzoek. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt. Aansluitend wordt er met de behandeling gestart. Manueel therapie geeft vaak direct verlichting.

 

Voor een afspraak kun je bellen, sms-en, appen of mailen (030-2658236 / 06-10622208 / info@fysiomotive.nl).