Fysiotherapie en jouw zorgverzekering in 2021

08-11-17

Vanaf november komen alle zorgverzekeraars weer met nieuwe premies en aanbiedingen voor 2020. Vanuit de basis Zorgwet wordt veel vergoed. Er geldt wel een eigen risico van € 385,00 voor de eerste zorgkosten die je maakt in 2021. In sommige gevallen moet je daarnaast een eigen bijdrage betalen, bijvoorbeeld voor specifieke medicatie, extra zorg, afwijkende hulpmiddelen, etc.

Wat betreft de vergoedingen voor fysiotherapie in 2021 verandert er niet veel: fysiotherapie valt grotendeels buiten de basis Zorgwet. Je kunt je wel aanvullend verzekeren voor fysiotherapiebehandelingen maar daarbij moet je een goede afweging maken tussen de kosten van extra premie en de werkelijke behandelkosten. Hier vind je een website die van alle zorgverzekeraars de vergoeding wat betreft fysiotherapie op rij heeft gezet. Verzeker je je niet aanvullend voor fysiotherapie, dan gelden deze tarieven bij Fysiomotive.

Wel is er goed nieuws voor mensen met artrose aan heup- en kniegewrichten: de eerste 12 behandelingen worden in 2021 vanuit de basis Zorgwet vergoedDe spelregels voor de vergoeding van fysiotherapie vind je hier.